Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány

„Küldetésünk, hogy teljesebbé tegyük a fogyatékossággal élők életét."
"A szeretet gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja."

 

Papp Eszter bemutatkozás

Születésem óta másképpen hallom a hangokat, köznyelvi értelemben hallássérült vagyok. Ez nem jelenti azt, hogy nem hallok semmilyen hangot, csak azt, hogy nem minden hangot hallok meg, így az állapotom egy kicsit olyan, mint a színvakság. Nekem nagyon sokat segít a hallókészülékem, amivel a hangok világa egészen érthető lesz. Ha nincsen rajtam, akkor szinte semmit sem hallok. Szabadidőmben, ruhákat tervezek, vagy egyéb kreatív kézműves dolgot készítek. Fő profilom a horgolás másképp, törekszem a változatos anyag, és színhasználatra, és még horgolótűt sem használok hozzá. Megjelentem több kiállításon is. Sokan kérdezik miket csinálok, ezért az instagrammon Horgolodo néven létrehoztam egy portfoliót.

 Nagyon megtetszett a lehetőség, hogy írhatok egy mesét egy ilyen érdekes, és aktuális témában. Gyerekkoromban biztosan örültem volna egy hasonló mesekönyvnek, az lett volna a kedvencem, mert már akkor is tudtam, hogy más vagyok, mint a többiek. Hamarabb erőt adott volna nekem, hogy elfogadjam a hallásom korlátait. Különösen fontosnak tartom, azt a gondolatot, hogy merjünk mások lenni, mert olyanok, mint a többiek olyanok nem tudunk lenni. Megfigyeltem, hogy a hozzáállásom nagyon sokat javít a társadalmi beilleszkedésemen, ha figyelembe veszem, hogy én is tudok segíteni másoknak. A hangok értelmezésében nem, de talán más fontos dolgokban igen.

Mesémet egy jó barátnőm Szottfried Zsófia illusztrálta, egyedül csak róla tudtam elképzelni, hogy bele tud érezni ennek a mesének a hangulatába. Kiemelném, hogy Zsófi rendkívül elfogadóan viszonyul ember társaihoz, akkor is, ha egy kicsit mások, mint az átlag, és mindenkiben meglátja a szépet. Két másik barátnőmre is igaz ez, akik segítettek a szöveg lektorálásában.

Remélem, hogy a mesém, és könyvünk segít az embereknek, hogy elfogadjanak és megismerjenek minket, vagy önmagukat.

Ha én könyv lennék

Vissza a Mese oldalra

Iratkozz fel hírlevelünkre.

Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány
Iroda: 6723 Szeged, Csongrádi sgt. 104.
Székhely: 6723 Szeged, Lomnici u. 31./b
Tel: +36 30/468-6760 / +36 30/323-7057
 E-mail: alapitvany@naposoldal.org

Bank: 10700062-48546201-51100005
Adószám: 18929294-1-06