Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány

„Küldetésünk, hogy teljesebbé tegyük a fogyatékossággal élők életét."
"A szeretet gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja."

 

 

Dr. Ozvári - Lukács Réka

1982-ben születtem, jogi egyetemet végeztem. A jogi karon született egy nagy szerelem, a szerelemből három gyermek, a fiú és a két kislány pedig meséim bábái. A témát mindig ők szolgáltatják, aktuális létkérdéseik, örömeik, bánataik.

Nem vagyok író, bár olykor billentyűzetet ragadok, hogy maradandóbb formába öntsek gondolatokat. Mi kerül ki kezem alól? . Néhanap újságcikk barátnőm újságjába, nagyon néha pályázatra pár rövid mű, és gyakran bejegyzések iskolai üzenő füzetbe. Írhatnék többet is?  Talán!

Hozzájárultam ahhoz, jelenítsék meg, látássérült vagyok, a fényképeken sokak szerint úgyis látszik. Úgyhogy kérem, aliglátó vagyok, de ne ezért olvassátok, amit írok. Olvassátok, mert tetszik. Nem miattam, magáért a műért!

A minap hatodik lettem egy novellapályázaton, személyes oklevélátadás, virágcsokor, de semmi több. Mikor meglátták a fehér botom, jött még ötvenezer forint grátisz is egy hét múlva. Elfogadtam, örültem is neki, ki nem örül talált pénznek. De ha előre tudják, előre kapom a pénzt, és én nem tudom meg, hogy csak azért, mert van egy botom!

Engem ne a vakság miatt olvassatok, ha még ez egy fogyatékosokkal foglalkozó pályázat is, hanem csak az alkotást nézzétek!

Mondjátok meg, tetszik vagy nem tetszik, csak őszintén!

Ahogy a gyerekeim is megmondják, hogy ez most egy izgalmas vagy lélekmelengető történet, esetleg egy lapos és unalmas tanmese.

Mit lehet még tudni rólam? Hobbim a jóga és a hastáncolás. Érdekel az egészséges életmód szigorúan tudományos alapon. Kedvelt érdeklődési területem az orvostudomány. Szeretek főzni, recepteket kitalálni, különösen a reformkonyhában remekelek.

Kertes házban lakom, és nagy vágyam megélni, hogy mindenki maga a helyére rakja, amit elővesz, és hogy minden zokninak megvan a párja! Egyszer egyébként szeretnék majd egy vakvezető kutyát is meg egy gőzkabint vagy egy meleg vizes medencét.

 

 

Vissza a Mese oldalra

Iratkozz fel hírlevelünkre.

Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány
Iroda: 6723 Szeged, Csongrádi sgt. 104.
Székhely: 6723 Szeged, Lomnici u. 31./b
Tel: +36 30/468-6760 / +36 30/323-7057
 E-mail: alapitvany@naposoldal.org

Bank: 10700062-48546201-51100005
Adószám: 18929294-1-06