Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány

„Küldetésünk, hogy teljesebbé tegyük a fogyatékossággal élők életét."
"A szeretet gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja."

 

Bemutatkozás

Abai Anitának hívnak. 1983.október 12-én születtem, Vásárosnaményban. 

Jelenleg Nyíregyházán, a Szivárvány Idősek Otthonában élek, és a Mozgáskorlátozottak SzSz-B Megyei Egyesületénél dolgozom adminisztrátori munkakörben.

Kisgyerekkorom óta vonzódom az alkotó tevékenységhez. Nagyon szeretek rajzolni és írni is. Az alkotás során egy olyan világba kerülök, ahol nyugalom és béke van, ez segít kiszakadni a hétköznapok egyhangúságából. Számomra feszültségcsökkentő és nyugtató hatása van. Régebben nem nagyon foglalkoztam az alkotással. A 2016-os évben lelkileg összetörtem, bezárkóztam, úgy éreztem, hogy sötétségbe kerültem. A nagy áttörés 2017 elején tört meg.

Akkor figyeltem fel a mesepályázatra.  2 cél volt a szemem előtt.

Első célom: Segítségnyújtás. 

A mesém korántsem átlagos történet, egyben „üzenet” magának az olvasónak és a hallgatónak (gyermek), nekik kell rátalálnia, felismernie a mondanivalót. Nem véletlen hogy a mesekönyv címe is Fogadj el, Ismerj meg! Vidám mesék, melyek egyben szomorúak is, mint a való élet. 

Szerettem volna egy olyan mesét írni, ami figyelemfelkeltő az ép gyermekek, felnőttek számára, hogy észrevegyék a Földön élnek testi, vagy értelmileg korlátozott emberek, és talán elgondolkodnak egy kicsit, hogy a mi életünk korán sem olyan könnyű, mint ahogy gondolják. Sokan nem tudják, hogyan viszonyuljanak hozzánk, beskatulyáznak minket téves elképzelések közé, ez pedig sok kellemetlen helyzetet szül. S talán a meséken keresztül közös erővel segíthetünk egymáson, és ledönthetjük a falakat az ép és fogyatékkal élő emberek között

A másik cél: Terápia

Kiírni magamból mindazt a fájdalmat, örömet, ami életem során ért, s maradandót alkotni a jövő nemzedékének. Bár kegyetlennek fog hallatszani: az életet a halál követi, és ha én már nem leszek az élők sorában, gaz lepi be a síromat, és idővel az emlékem is megfakul.

De a nevem, a gondolataim, érzéseim, amiket nem tudtam vagy nem akartam elmondani, a 

Steven & Juanita kalandjaival tovább él az emberek szívében.”

Üdvözlettel: 
Abai Anita

Vissza a Mese oldalra

Iratkozz fel hírlevelünkre.

Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány
Iroda: 6723 Szeged, Csongrádi sgt. 104.
Székhely: 6723 Szeged, Lomnici u. 31./b
Tel: +36 30/468-6760 / +36 30/323-7057
 E-mail: alapitvany@naposoldal.org

Bank: 10700062-48546201-51100005
Adószám: 18929294-1-06