Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány

„Küldetésünk, hogy teljesebbé tegyük a fogyatékossággal élők életét."
"A szeretet gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja."

 

Kiskartali Judit

Csaltam. Nem gondoltam én komolyan, de valahogy mégis sikerült. Sokáig mondogattam én a mellettünk cseperedő két törpének, hogy nem az a győztes, aki elsőként tépi át a szalagot, hanem aki felsegíti a mögötte elesőt. Nem azé az igazi érdem, aki messzebbre dob, hanem aki nem találja fejbe a másikat. Nem kell mindig győzni – elég magad megelőzni. Mondtam én, de hol volt foganatja, hol nem. Akkor huncutul csavarintottam egyet-egyet a történeten: nyuszik voltak a futóversenyen, nevetett a labda, aki nem vágott fejen; a nap pedig boldogabban tűzött az égen mikor a szív szava győzött.

A mese csalfa dolog. Megszínezi a jelent egy varázsütésen át. A mese ajándék. Annak is, aki adja, annak is, aki kapja. Gondoltam, adok egy picit oda, ahol várják. Gazdagodik az, aki mélyről lát és a gazdagság sokszorozódik az íráson, olvasáson, mesehallgatáson át. Elfogadni és elfogadtatni mindenkit olyannak, amilyen, igen-igen nagy kihívás, valami olyan, mintha napjaink trendi, pökhendi gondolatainak mocsarára rendeznénk érzékeny balettelőadást. Nem lehetetlen, de nagyon könnyen eltűnhet képzelt lábaink nyoma a süllyesztőben.  

35 éves, kétgyermekes anyuka vagyok. Egy mesélő néni.

Köszönöm, hogy teret kaphattak életszelídítő meséink és kívánok tartalmas kirándulást, léleképítést az olvasóknak, hallgatóknak

 

Vissza a Mese oldalra

Iratkozz fel hírlevelünkre.

Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány
Iroda: 6723 Szeged, Csongrádi sgt. 104.
Székhely: 6723 Szeged, Lomnici u. 31./b
Tel: +36 30/468-6760 / +36 30/323-7057
 E-mail: alapitvany@naposoldal.org

Bank: 10700062-48546201-51100005
Adószám: 18929294-1-06