Grafitblog

 

Grafitblog, 75.-rész

Grafit, a vakvezető kutya blogja 75. rész #grafitblog

Kedves Olvasóim!

Elérkezett ez a nap is. Az időjárás ugyan rapszódikus, de azért itt az igazi tavasz. Nagyon szeretjük a májust, hisz nagyon sokat süttethetjük a hasunkat Bodzival a kertben, beszélgethetünk a madarakkal. ☀️

Képzeljétek, hogy a minap is volt egy fekete rigó látogatóba nálunk, s tudjátok, hogy mi nem bántjuk a madarakat sem, s a többi állatot sem, ezért míg mi a fűben henyéltünk Bodza kisasszonnyal, ő vidáman csipegetett a kertünkben.

No, de ha ma olvassátok a blogomat, akkor hadd hívjam fel a figyelmeteket egy nagyon izgalmas programra!

Ezen a csodás napon feltétlenül látogassatok ki a Majálisra a ligetbe! Nagyon izgalmas programok várnak rátok, de ami a legérdekfeszítőbb szerintem az nem más, mint, hogy találkozhattok Bodza kisasszonnyal élőben is‼️😍 Kinn várja ugyan is, hogy minél többen odamenjenek hozzá megsimizni őt.

Reggel már nagy izgalommal készülődött, gazdinkat ki is akasztotta mert állandóan a lába körül téblábolt, s gazdánk majdnem rátaposott a mancsára. 😅

Teljesen fel van pörögve, úgy, hogy kedves olvasóim menjetek ki, látogassátok meg őt, mert kitörő örömmel fog várni mindenkit. ❤️

No persze gazdink is ott lesz, meg a többi munkatársam is, s ha szeretnétek megmérettetni magatokat, akkor kipróbálhattok izgalmas játékokat, illetve különböző segédeszközöket. Megtapasztalhatjátok, hogy pl. egy kerekesszékes hogyan tud boldogulni a minden napokban kerekesszékével, s kipróbálhatjátok, hogy ha a szemetek helyett az orrotokra kellene hagyatkozni pl egy-egy fűszer felismerésénél, vajon ti beleraknátok-e a szegfűszeg helyett a kakaóport a gyümölcs levesbe.

Tesztelhetitek, hogy bekötött szemmel ki tudtok-e rakni egy puzzle-t, de akár fehér bottal is tudtok kicsit sétálni megtapasztalva annak a látássérültekre gyakorolt hatásait. Bodzi kisasszony nem fog vezetni titeket mert tudjátok mi vakvezetőkutyák csak a gazdinkkal sétálunk szívesen együtt, hisz nem ismeritek jelzéseinket, s abból könnyen lehetne baleset, velünk közlekedni olyan, mintha valaki vesz egy új autót, meg kell ismerni működésének csínját-bínját, de ahogy már fentebb írtam, Bodzika várja a sok simit, kérdezhettek is a gazdánktól, szívesen válaszol bármilyen kérdésre. 🤗 Ne kíméljétek, nem sértődős, amire kíváncsiak vagytok megadja nektek a választ, vagy ahogy ő szokta mondani: „Megmondja nektek a tutit.”.

No és a végére hagytam a legizgalmasabbat, a Napos Mesék könyvhöz is hozzá tudtok jutni a Majálison, hisz ahogy már korábbi alkalommal írtam, ott is megvásárolható személyesen is kollégáimtól, tehát, aki még nem döntötte el, hogy mivel lepje meg az édesanyját anyáknapján, vagy a nagyit, vagy a gyerekeét gyereknap alkalmából, itt a soha vissza nem térő alkalom. Keressétek a Napos Oldal Alapítványt a híd lábánál a ligetben! Este hétig biztosan kinn lesznek, de én azt hallottam, ha sokan látogatják őket, akkor még tovább is maradnak. Én meg közben jót henyélek itthon.

El is köszönök most tőletek!

Maradok őszinte tisztelettel:
Majaligeti Grafit

 

Ha Tetszett a blog olvassátok el bátran a korábbi részeket is!

Megjelent részek: